Acquisitie via LinkedIn

LinkedIn

Acquisitie via LinkedIn

Dankzij de komst van social media is koude acquisitie bijna overbodig geworden. Het is misschien even wennen om mensen via social media ‘lastig te vallen’, maar het kan uitstekend uitpakken.

Een groot voordeel van social media is dat je hierdoor al mensen leert kennen en dat mensen makkelijker naar je toekomen, omdat je beter benaderbaar bent. Vooral LinkedIn is hiervoor een erg geschikte methode.

LinkedIn laat eenvoudig zien hoe je al met iemand verbonden bent, of dat jullie bijvoorbeeld gedeelde connecties hebben. Indien dat het geval is kun je jullie gedeelde connectie vragen om jullie aan elkaar te introduceren.

Daarnaast is het nuttig om lid te worden van groepen op LinkedIn. In deze groepen zitten vaak mensen die werkzaam zijn in dezelfde branche. Actief deelnemen aan discussies levert dan ook vaak nieuwe inzichten en contacten op.

Tot slot kun je zelf updates plaatsen op LinkedIn, waarin je bijvoorbeeld een interessant artikel deelt. Zo val je sneller op voor je connecties en andere leden van LinkedIn.