5 tips voor betere social media content

infographic

5 tips voor betere social media content

Het is tegenwoordig een must voor ieder bedrijf om actief te zijn op social media, maar niet iedereen weet even goed wat er het beste geplaatst kan worden op deze kanalen. In dit artikelen 5 tips om betere content op sociale media te kunnen plaatsen.

1. Geef tips

Geef je volgers interessante tips en link in je social media post naar een artikel met deze tips op je website. Zo genereer je meteen een bezoekersstroom voor je site.

2. Stel vragen

Interactie is op social media erg belangrijk, daarom is het belangrijk om je volgers vragen te stellen. Vraag bijvoorbeeld naar hun mening over een bepaald product of een bepaalde gebeurtenis.

3. Post met regelmaat

Zorg dat je met regelmaat iets post op social media, wanneer je lange tijd geen content plaatst of niet reageert, haken je bezoekers af.

4. Gebruik verkorte links

Maak gebruik van verkorte links zoals bit.ly en ow.ly. Zo bespaar je ruimte in je social media post en wordt je post overzichtelijker. Daarnaast kun je eenvoudig terug zien hoe veel mensen op je link geklikt hebben.

5. Gebruik veel beeld

Beeld doet het altijd goed op social media. Er is al zo veel te lezen dat mensen het fijn vinden om ergens afbeeldingen bij te zien, want dat trekt de aandacht. Content met afbeeldingen wordt ook vaker gedeeld.

infographic